Vragenlijst voor Volwassen mensen met ADHD in het kader van mijn afstudeerscriptie

Dit onderzoek is bedoeld om het functioneren en de kwaliteit van leven van volwassen mensen met ADHD in kaart te brengen. Met dit onderzoek wil ik een bijdrage leveren aan nog meer begrip, inzicht en aanvullende ondersteuning op het gebied van volwassen mensen met ADHD, waarin ook de positieve kanten van ADHD belicht worden. U kunt een belangrijke bijdrage leveren aan dit onderzoek, door de vragenlijst in te vullen en ingevuld terug te zenden.

Dit onderzoek gaat vooraf aan mijn verlangen en streven om medio maart 2015 een verfrissende psychodynamische groepsbehandeling c.q. cursus voor volwassen mensen met ADHD te starten. Een behandeling afgestemd op de behoefte van deze doelgroep, die uitgaat van de positieve kanten van ADHD. De behandeling is vooral gericht op het ontdekken en ontwikkelen van eigen meestal verborgen talenten en krachten en het verkrijgen van inzicht in eigen valkuilen zonder waardeoordeel. Met als doel om volwassen mensen met ADHD te leren hoe zij vanuit hun eigen kracht en verantwoordelijkheidsgevoel, het optimale uit zichzelf kunnen halen en daarnaast leren om vanuit hun kracht eigen valkuilen op te vangen. De sleutel naar ADHD en een succesvol leven.

De lastige kanten van ADHD worden niet ontkent, maar in een ander daglicht gezet. Hoe anders is het om niet te horen te krijgen dat je hersenen minder goed kunnen focussen, maar te vergelijken zijn met een raceauto met fietsbanden. Hoe anders voelt het als je te horen krijgt dat je een supersnel brein hebt, waardoor gewone dagelijkse dingen vaak vergeten worden. Hoeveel hoopvoller is de boodschap dat we samen gaan werken aan betere remmen, dan alleen de boodschap dat je meer structuur nodig hebt, wat vaak het gevoel oproept dat je iets niet goed doet.

Download hier het formulier

Neem direct contact op!

1. Waarin bent u geïnteresseerd?


2. Een korte toelichting

3. Uw gegevens