Gestalttherapie

Tegenwoordig wordt er veel van mensen verwacht. Iedereen moet hard werken en leeft in de drukte van alledag. Maar iedereen streeft ook naar een mooi en gelukkig leven. Dit kan voor een zekere druk zorgen. U wilt iedereen tevreden houden, maar daarbij loopt u uzelf voorbij. Bent u nog wel uzelf? Bent u nog wel de persoon die u wilt zijn? Sommige mensen raken door de vele verwachtingen van iedereen met zichzelf in de knoop. Ervaart u psychische problemen met betrekking tot uzelf en uw omgeving? Dan biedt gestalttherapie de oplossing.

In Nederland leiden ruim 800.000 mensen aan een depressie. Tel de mensen met een burn-out of identiteitsprobleem daarbij op. Dan wordt wel duidelijk dat u zich absoluut niet hoeft te schamen wanneer u aan een dergelijk verschijnsel lijdt. Wellicht is het de rekening die u betaalt voor de torenhoge eisen die we vandaag de dag aan onszelf en anderen stellen. Met thuiszitten lost u echter niets op. Met gestalttherapie zet u een stap in de goede richting.

Gestalttherapie richt zich op het herstel en het contact met jezelf en je omgeving. Wat staat u in de weg om gelukkig te zijn? Een belangrijk onderdeel bij gestalttherapie is het opsporen van onaffe zaken. Dit zijn de belevingen die niet naar je eigen behoeften zijn afgerond. Ook al bent u zich hier niet van bewust, deze zaken blijven op de achtergrond aanwezig. Het is belangrijk dat u deze onaffe zaken weer ontdekt, zodat u deze alsnog kunt afronden. Misschien heeft u een ruzie op het werk gehad, maar is deze ruzie nooit opgelost? Of wellicht heeft u een conflict met een familielid, maar ging u tot voor kort een oplossing liever uit de weg? Dergelijke voorvallen kunnen ervoor zorgen dat u niet meer open staat voor wat er in u leeft. Het volgen van gestalttherapie kan u hierbij helpen. Wanneer u open staat voor wat er in u leeft, kunt u opnieuw de juiste keuzes maken. Gestalttherapie leidt tot zelfondersteuning: keuzes kunnen maken in overeenstemming met uw behoeften en uw omgeving.

Of misschien zit u niet met uzelf in de knoop, maar wilt u meer over uzelf te weten komen. Misschien bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om echt iets van uw leven te maken. Ook dan is gestalttherapie een goede zet. Wilt u meer weten over gestalttherapie? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.  

Neem direct contact op!

1. Waarin bent u geïnteresseerd?


2. Een korte toelichting

3. Uw gegevens