Innerlijk kind werk

Het innerlijk kind staat voor de delen in onszelf die nooit helemaal volwassen zijn geworden. Kinderen zijn kwetsbaar en teer, volledig afhankelijk van hun opvoeders. Hun omgeving maakt wie zij worden. Soms gebeuren er echter dingen in de kindertijd die te shockerend zijn voor een kind om te verwerken. Deze onverwerkte ervaringen hebben zich vastgezet in het lichaam en zorgen ervoor dat iemand niet optimaal volwassen kan worden. Werk aan het innerlijk kind in u en kies voor een onbezorgd en volwassen leven.

Het kind in ons: Hoewel we er ons daar meestal niet zo van bewust zijn, leven we als mens gelijktijdig in twee belevingswerelden. We hebben enerzijds de belevingswereld van de volwassene en anderzijds de ( meestal vervormde) belevingswereld van het kind in ons. 
Een 'gewond'kind verstoort je leven: Hoe gewond jouw innerlijk kind nog steeds is, kun je zien aan de mate waarin je last hebt van contactproblemen, van minderwaardigheidsgevoelens, van ontevredenheid, gevoelens van leegte of chronische boosheid naar jezelf of anderen. Wat voor onbevredigend en pijnlijk gedrag je ook vertoont, het blijkt vrijwel altijd een overlevingsstrategie te zijn die je als kind hebt ontwikkeld. Zo'n overlevingsstrategie is gebaseerd op de beperkte ervaringen en overtuigingen waarover je toen beschikte. Die strategieën waren er oorspronkelijk altijd op gericht om je pijn te besparen. Het trieste is dat, wat toen tot op zekere hoogte voor je werkte, je nu in je volwassen leven meestal alleen maar meer pijn oplevert.

De oorzaak van ons innerlijk kind is vaak onvoldoende geestelijke en/of emotionele voeding tijdens onze kinderjaren. Wellicht herkent u dit? Kinderen hebben naast hoofdzakelijke dingen als voeding en scholing, ook aandacht, aanmoediging, ondersteuning en waardering nodig. Wanneer dergelijke zaken in de jeugd ontbreken, kan dit (op latere leeftijd) voor problemen zorgen. Het zorgt ervoor dat u zich psychisch niet optimaal heeft kunnen ontwikkelen. In uw volwassen leven voelt u daarom nog regelmatig de gevolgen van het innerlijk kind in u. In sommige aspecten kunnen volwassenen zich gedragen als een kind, dit is het innerlijk kind in hen. Dit gedrag is veroorzaakt in de vroege jeugd van een persoon. Om dit tegen te gaan, is het belangrijk om het innerlijk kind in uzelf te ontdekken. Wanneer u weet wat uw innerlijk kind is, kunt u de problemen van vroeger alsnog verwerken. Vaak zijn dergelijke problemen als volwassen persoon beter te verwerken dan toen u nog een klein kind was. 

Een belangrijk aspect van het Innerlijk Kindwerk is dat het je helpt los te komen uit de 'kindhypnose' waarin je leeft. Een voorbeeld heet die hypnose 'niet goed genoeg zijn'. Zo zijn er vele soorten hypnoses. Hier volgen er nog een paar: "Als ik maar alles voor hem doe, dan is hij wel lief voor mij" of "Als ik maar niet voel, dan red ik het wel". Zo'n stukje zelfhypnose wordt meestal onbewust door allerlei kleine voorvallen gedurende de dag geactiveerd. Je blijft er dus keer op keer in terugvallen, tenzij je deze kindpatronen gaat herkennen, gaat doorvoelen en los gaat laten. Heb je je eenmaal bevrijd uit je eigen hypnoses, dan kun je ook de vicieuze cirkel doorbreken waarin, generatie na generatie, kinderen worden opgezadeld met de hypnoses van hun ouders.

Als volwassene kun je het verdriet van je innerlijke kinderen verhelpen.  Vastzittende emoties komen weer tot leven en kunnen alsnog verwerkt worden. Hierna kun je je als het ware bevrijd voelen van de overtuigingen en richten we ons in de verdere therapie in het aanleren van nieuw gedrag zodat je je weer in balans kunt voelen.

Wilt u meer weten over innerlijk kind werk? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.
 

Neem direct contact op!

1. Waarin bent u geïnteresseerd?


2. Een korte toelichting

3. Uw gegevens