U heeft de eerste stap gezet om uw eigen geluk in eigen hand te nemen.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze behandelmethode is speciaal bedoeld om traumatische ervaringen te verwerken. Ook wordt EMDR vaak gebruikt bij mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). EMDR staat voor de behandeling van PTSS in de categorie van therapieën met de hoogste effectiviteit. Eye Movement Desensitization and Reprocessing werkt dus niet alleen voor het behandelen van een grote, eenmalige traumatische gebeurtenis. Er is bewijs dat deze therapeutische behandeling effectief werkt voor bijvoorbeeld meervoudige trauma’s, angstklachten en chronische pijn.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (afgekort EMDR) is ontwikkelt in de jaren 80 door Francine Shapiro. Sinds die tijd is er veel onderzoek gedaan naar deze behandelmethode. Veel mensen die uit ervaring spreken zijn erg positief over EMDR. Deze methode om klachten aan te pakken die hun oorsprong vinden in meegemaakte negatieve gebeurtenissen, maakt veel emoties los bij mensen. Het doel is om uiteindelijk de problemen op te sporen en effectief te behandelen.
Een belangrijk element van de EMDR behandelingen is het ompolen van de aandacht van links naar rechts naar links enzovoort. Dit kan gebeuren door middel van oogbewegingen of geluiden. Dit zal er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Dit is een effectieve manier om een trauma te verwerken. De herinnering aan de nare gebeurtenis wordt steeds minder erg. In veel gevallen veranderen ook de herinneringsbeelden zelf. Deze worden minder sterk dan voorheen. Er zijn allerlei effecten van EMDR mogelijk. Deze effecten dragen ertoe bij dat de schokkende ervaring steeds meer een plek krijgt.

Wilt u meer weten over Eye Movement Desensitization and Reprocessing, oftewel EMDR? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.  

Neem direct contact op!

1. Waarin bent u geïnteresseerd?


2. Een korte toelichting

3. Uw gegevens