Bio Energetica

In oorsprong is iedereen levendig, energiek, gracieus, mooi en vrij. Bio-energetica is je lijf weer levend maken en daardoor zo intens mogelijk genieten van het leven en alles wat daarmee verbonden is.

Binnen de Bio-energetica, ook wel "bio-energetische analyse"genoemd, is het concept van levensenergie belangrijk. De essentie van levensenergie is de voortdurende cyclus tussen spanning en ontspanning, tussen opladen en ontladen. Deze energiestroom kan worden geblokkeerd door spanningen in het lichaam, waardoor de beschikbare energie niet vrijuit kan worden gebruikt. Bio-energetische therapie is erop gericht d.m.v. lichamelijke oefeningen het evenwicht in de energiestroom terug te brengen en blokkades op te heffen. Bio-energetische therapie wordt meestal toegepast als individuele psychotherapie. 

Bio-energetische Oefeningen:

* Gronden/ aarden / grounding: Grondingoefeningen zorgen voor het diepe besef van grond onder de voeten. Het zorgt ervoor dat de Cliënt zich met beide voeten op de grond        voelt staan, letterlijk en figuurlijk.

* Vrije energiestroom / levensenergie: Deze oefeningen richten zich op het wegnemen van spanningsblokkades in het lichaam. Het doel is een dynamischer gevoelsleven.

* Betere lichaamshouding: Spanning die in het lichaam is 'opgeslagen' heeft directe invloed op onze lichaamshouding. Dit blijkt uit uitdrukkingen als "het hoofd laten hangen" of     "gebukt gaan onder een zware last".  Met bio-energetica oefeningen wordt de lichaamshouding weer in balans gebracht.

* Onbelemmerende Ademhaling: Ademhaling sstaat in direct verband met emoties zoals verdriet, opwinding en rust. Door chronische lichamelijke spanning kan de ademhaling      belemmerd worden. Bio-energetische oefeningen maakt de Cliënt attent op de inspanning en tracht de ontspanning in de ademhaling terug te brengen.

* Emoties uiten: Wanneer er blokkades van spanning in het lichaam bevinden, voelt men zich vaak ook in de expressie van gevoelens geblokkeerd. De Cliënt kan zich daardoor      geremd voelen, en minder vitaal voelen. Tijdens een bio-energetische sessie wordt in een veilige omgeving gewerkt aan een bevredigende gevoelsexpressie.

* Lichaamsbewustzijn: In het "bio-werk" zoals bio-energetica soms wordt afgekort, is er continu aandacht voor het bewust ervaren van het lichaam. Men leert om niet meer alleen     met gedachtes bezig te zijn, maar ook te luisteren naar lichamelijke gevoelens. 

Neem direct contact op!

1. Waarin bent u geïnteresseerd?


2. Een korte toelichting

3. Uw gegevens