Weer lekker in je vel.

Werken aan jezelf werkt bevrijdend! Hypnotherapie is een van de oudste vormen van Psychotherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van trance en hedendaagse technieken, zoals Regressie, Reincarnatie, NLP, RET, Imaginatie etc. Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij u onder hypnose inzicht en controle krijgt over onbewuste reacties. Deze vorm van therapie zorgt ervoor dat u waardevolle vermogens in het systeem van de geest en het lichaam ontdekt. U leert om te gaan met emoties en u leert om uw lichamelijke en geestelijke capaciteiten beter te benutten. Ga psychische en lichamelijke klachten te lijf door middel van hypnotherapie.

Wat is Hypnose?
Iedereen kent, zonder het te weten, uit eigen ervaring een trance, b.v. * zo opgaan in een boek of film dat je iemand niet hoort de binnen komen of * dagdromen, waardoor je zo in de innerlijke wereld bezig bent, dat de omgeving vervaagt. Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Hypnose is een soortgelijke trance ervaring. Er kan in een hypnotische trance gemakkelijk contact gemaakt worden met het onderbewuste. Trance is een toestand van geconcentreerde aandacht waarbij je bewust met eigen gedachten bezig bent. Wanneer u tijdens hypnotherapie onder hypnose gaat, houdt u echter zelf de controle.

Wat is Hypnotherapie?
Hypnotherapie is een verbale therapie waarbij trance gericht benut wordt voor een groot aantal doeleinde. Onder deskundige begeleiding krijg je meer inzicht in en controle over onbewuste reacties. Daardoor kunnen vermogens als het stimuleren van genezende processen in het lichaam, het goed omgaan met emoties en het gebruik van lichamelijke en geestelijke capaciteiten beter worden aangesproken. Bij een goede motivatie en inzet worden vaak op korte termijn al positieve resultaten behaald. Het één en ander is mede afhankelijk van hoe diep de klacht is geworteld. Hypnotherapie kan echter wel een oplossing bieden.
De werkzaamheid van andere vormen van therapie kan vaak worden versterkt wanneer zij wordt gecombineerd met hypnotherapie.

Werkwijze Hypnotherapeut:
Een hypnotherapeut behandelt niet de klacht maar de oorzaak. Daarom vind eerst een uitvoerig gesprek plaats waarbij de cliënt de therapeut alle voor de therapie belangrijke informatie geeft. Er wordt naar aanleiding van de hulpvraag een therapeutische doelstelling geformuleerd. De opbouw van de therapie wordt daarna besproken. De therapie is er op gericht dat je onder begeleiding van de therapeut de hypnotische trance leert te gebruiken om de gestelde doelen te bereiken. Hierbij kan de therapeut gebruik maken van verschillende technieken waarvan de meest bekende de regressie- en reincarnatietherapie zijn.

Waarvoor Hypnotherapie?
* omgaan met spanningen oplossen van psychische problemen ( nervositeit, angsten en fobieën)
* verwerken van trauma's,  afleren van ongewenst gedrag ( b.v. verslavingen), oplossen van slaapproblemen ( slapeloosheid, nare dromen )
* faalangst ( b.v. examenvrees ), oplossen van psychosomatische klachten ( hyperventilatie, maag- en darmklachten )
* oplossen van seksuele problemen, opheffen of verzachten van pijn, versterken en versnellen van genezingsprocessen
* verbeteren van concentratie en geheugen ( studie-, werk-, sportprestatie), trainen van lichamelijke en sociale vaardigheden
* inzicht krijgen in de eigen persoonlijkheid en mogelijkheden, stress, overspannenheid en burnout etc.

Het doel van hypnotherapie is dat u gemakkelijk contact maakt met uw onderbewuste. Door contact te maken met onderbewuste gevoelens krijgt u inzicht in uw eigen behoeften en mogelijkheden. Vaak komt u dingen te weten die u niet van uzelf zou verwachten. Hypnotherapie kan dan ook erg verfrissend werken. De zaken die uw problemen veroorzaken kunnen ontdekt worden. Wilt u meer weten over hypnotherapie? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. 

Neem direct contact op!

1. Waarin bent u geïnteresseerd?


2. Een korte toelichting

3. Uw gegevens