U heeft de eerste stap gezet om uw eigen geluk in eigen hand te nemen.

Psychodynamische therapie is een therapievorm die op zoek gaat naar de oorzaken van problemen. Vaak ondervinden mensen problemen, waarvan de oorzaak diep in hen geworteld ligt. Het is echter moeilijk om deze oorzaken te achterhalen. Door middel van psychodynamische therapie kunnen de problemen opgespoord en waar mogelijk opgelost worden. 

Psychodynamische processen spelen zich voortdurend in uzelf af. Dit kan bewust of onbewust plaatsvinden. Door verdieping van uw zelfinzicht en bewustzijn kunnen we samen inzicht krijgen in uw psychodynamische processen door middel van de psychodynamica. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we een blijvende persoonlijke ontwikkeling stimuleren, zodat u weer helemaal tot uzelf komt. Wanneer u niet op zoek gaat naar deze psychodynamische processen, kunnen de klachten op psychisch en lichamelijk gebied niet verwerkt worden. Kiest u wel voor de psychodynamica, dan kunt u de kern van het probleem opsporen. 

Door het achterhalen van gevoelens en behoeften, krijg je zelfinzicht en word je bewust van psychodynamische processen. De combinatie van coaching en therapie brengt gedachten en gevoelens met elkaar in contact, waardoor verdieping ontstaat. Door te kijken waar bepaalde patronen zijn ontstaan, kunnen we op zoek gaan naar onbewuste informatie die je groei kunnen belemmeren. Hierdoor worden blokkades opgelost en levert het op lange termijn resultaten op. We werken dus met processen en niet met het aanleren van trucjes.

Heel jezelf.
Voor iedereen zijn alle mogelijkheden aanwezig om te bereiken wat je wil. Door gebruik te maken van uw eigen krachtbronnen, kunt u uw doelen verwezenlijken.

Vier belangrijke krachtbronnen
1. Authenticiteit ( Heeljezelf / je echtheid )
Door opzoek te gaan naar je echtheid ( heeljezelf) ga je leven vanuit je kracht. In je eigen kracht hoef je geen angst meer te hebben voor tekort en hoef je je niet langer aan te passen aan de verwachtingen. Vanuit je eigen kracht ben je niet meer gevoelig voor kritiek en niet (meer) bang voor uitdagingen. Als je verbinding kunt maken met je eigen kracht, zul je enorme vrijheid, liefde, geluk en vrede ervaren. Het is belangrijk om te luisteren naar je gevoel, je intuitie en je hart, om echt geluk na te streven op lang termijn.
2. Positieve gedachten
Onze innerlijke stem staat onder invloed van onze eigen ervaringen, angsten en overtuigingen. M.a.w. het zijn niet de gebeurtenissen op zich, die je angstig maken, maar de wijze waarop je die gebeurtenissen waarneemt en interpreteert. Je gedachten over de gebeurtenis bepalen je gevoel, emotie en gedrag. Door je eigen gedachten te onderzoeken, kun je vrij worden. Het is natuurlijk belangrijk om te achterhalen waar bepaalde overtuigingen en gedachten vandaan komen. Middels therapie en coaching kun je je bewust worden van die invloed en uiteindelijk zelf een oplossing vinden om met bepaalde situaties om te gaan. Dankbaar voor wat goed gaat en wat er al bereikt is, richt je dan je energie op het positieve. Positieve gedachten trekken positieve gedachten aan. Hierdoor zult u mensen kunnen inspireren en geinspireerd worden door anderen.
3. Verantwoordelijkheid
Zolang je niet je eigen gevoelens en behoeften aangeeft en die van anderen kunt herkennen, zul je niet kunnen groeien en blijf je tegen dezelfde dingen in je leven aanlopen. Vraag jezelf dus af: "Waar kies ik voor, waar loop ik voor weg, of pak ik het juist aan?"  Wie ben ik,  wat kan ik , wat wil ik en wat ga ik kiezen?"
4. Acceptatie
Door acceptatie en te leven in het hier en nu, kom je in je eigen kracht en ontstaat verbinding. U leert uw beperkingen onder ogen te zien en meer gebruik te maken van uw mogelijkheden.

Het doel van psychodynamische therapie

Neem direct contact op!

1. Waarin bent u geïnteresseerd?


2. Een korte toelichting

3. Uw gegevens